Ст. Витанов: Не съм дезертьор
Ст. Витанов: Не съм дезертьор / netinfo

Решенията на парламентарната група на БСП и на министрите от левицата взети на Белмекен представи по- рано днес депутаът Стоян Витанов. Според него решението пенсиите да се актуаризират с 10% от 1 юли е взето в полза на пенсионерите, които ще получат повече пари и предстоящото увеличение няма да попречи на следващата актуализация.На предстоящ семинар социалистите ще приемат социално икономическата политика, която ще следват в рамките на мандата.

21 проблема на здравеопазването е представил министър Радослав Гайдарски в Белмекен и е получил пълната подкрепа на парламентарната група за преодоляването им. Левицата ще продължи да стои зад единна здравноосигурителна каса и няма да подкрепи създаването на две системи- за бедни и богати. Разгледано е и увелечение на здравноосигурителните вноски на 8% и приемане на Закон за защита на пациентите.

Стоян Витанов коментира и предстоящата на 24 февруари отчетно- изборна конференция на общинската организация, чиито лидер е той. Има ли междуличностни конфликти в БСП- В. Търновои дали г-н Витанов ще се кандидатира отново за поста чуйте от прикачения файл.