Първа пролетна загуба за хандбалистките
Първа пролетна загуба за хандбалистките / netinfo
Първа загуба в пролетния дял от женското хандбално първенство допусна отборът на “Етър- 64” при гостуването на “Пирин”. Поражението в Благоевград с 26:20 в последния кръг от редовния сезон свали великотърновки от върха в класирането и те завършват втори преди плейофите.
“В тази среща ние допуснахме грешки, но дори и да не бяхме пак нямаше как да победим. Просто съдийската двойка Дойчинов- Горецов от София не ни даде шанс да постигнем успех. Жалко, че млади момчета, при това Дойчинов е на работа във Федерацията и отговаря за националните отбори, могат да си позволят по такъв начин да се подиграват със спорта. Множество обратни отсъждания, за обикновени нарушения отстранявания за по две минути- дори вратарят ни Гергана Александрова бе гонена от игра, отменени редовни попадения, това бяха само част от прийомите на двойката, с които помогна на “Пирин” да спечели. Когато авансът на домакините стана 6- 7 гола започнаха да ръководят срещата нормално и в последните десет минути ние имахме превъзходство илюстрирано и с четири попадения в наша полза срещу три за благоевградчанки. Ще пуснем жалба до Съдийската комисия на Федерацията и се надявам в следващите мачове да не се сблъскваме с подобно нещо иначе няма смисъл”, разказа Йонка Генчева- старши треньор на великотърновските хандбалистки.
“Етър- 64”: Александрова, Йорданова /3/, Денкова /6/, Асенова /3/, Стоилова /2/, Богданова /2/, Коцева /1/ /Чоранова /2/, Христова, Халачева /1/, Раданова, Трифонова/.