Лекоатлет ще тренира футболните рефери
Лекоатлет ще тренира футболните рефери / netinfo

Многократният Балкански и Държавен шампион за ветерани по лека атлетика Свилен Митрофанов бе назначен за треньор по физическа подготовка на футболните съдии от Северозападна България. Така Съдийската комисия към Зоналния съвет на БФС във Велико Търново стана първата след Националната, която слага наставник на арбитрите, който да се грижи за физическата им кондиция.

“Футболът става все по-бърз и това налага нуждата от по-добра тренировка на реферите. Завишаването на нормативите изисква сериозна работа. Това наложи да назначим специалист, който да работи със съдиите на пистата. В Зоналния съвет взехме решение и тук да има треньор, тъй като има много млади момчета с възможности, за които са необходими квалифицирани съвети”, коментира шефът на зоналната съдийска комисия и заместник-председател на националната Ичко Лозев.

Всеки вторник и четвъртък реферите от Велико Търново ще тренират организирано. Във всички останали дни от седмицата Свилен Митрофанов ще работи индивидуално на лекоатлетическата писта на стадион “Ивайло” с желаещите да подобрят резултатите си.

В сряда от 18 часа на стадион “Ивайло” ще се проведе физическия тест на съдиите, които ще ръководят срещите от първенството на областните групи. Нормативът за тях е 2 700 метра за 12 минути. Шампионатът в “А” областна група стартира на 3 септември.