Хандбалистките трети на турнир в Турция
Хандбалистките трети на турнир в Турция / netinfo

Загуба в последната си среща от международния турнир в Измир претърпя “Етър- 64” и се класира на трето място от четири участвали отбора. Великотърновки паднаха от втория в подреждането “Юшкудар” /Истанбул/ с 32:25. Мачът тръгна отлично за възпитаничките на Йонка Генчева, които поведоха с 5:2. Последователно обаче, травми получиха Деница Асенова и Даниела Коцева, което в отсъствието на Соня Богданова и Елица Халачева, които не пътуваха за Турция, обърка ритъма на състава. Туркините отбелязаха 17 последователни попадения, срещу само пет на етърки и поведоха до почивката с 19:10.
Противно на очакванията за превъзходство на “Юшкудар” след почивката на полето се случи точно обратното. Великотърновки заиграха силно и сведоха разликата до три гола- 23:20 за тима от Истанбул. След това турският отбор отново влезе в ритъм и стигна до победното 32:25 в своя полза. Най- резултатна за етърки бе Миглена Христова, с десет гола, пет отбеляза Зоя Стефанова. Победител стана отборът на “Измир”, пред “Юшкудар”, “Етър- 64” и датския “Валенсбек”, срещу когото “виолетовите” записаха единствената си победа в състезанието. Домакините наградиха призьорите с големи купи и ги поканиха да участват и в следващото издание на турнира. Деница Асенова бе отличена за най- добра дефанзивна хандбалистка. Анкетните карти бяха попълвани от представители на четирите състава, като всеки имаше право да посочва за отделните постове състезателки от другите три отбора. Лошата новина за Асенова, е че е със скъсан менискус на лявото коляно и ще почива принудително поне месец и половина. Контузията на Даниела Коцева е в глезена и тя ще е готова за игра до седмица.
До мачовете от предварителния кръг в турнира за Купата на европейската хандбална федерация на 6 и 7 септември във В. Търново, с холандския “Huyser”- “Етър- 64” ще изиграе поне четири контролни срещи, съобщи президентът на клуба Атанас Атанасов. Освен с габровския “Бъки” тимът ще се опита да уреди проверки и със сръбски състав.