Футболен бос намери и върна портфейл с пари и документи на англичанин
Футболен бос намери и върна портфейл с пари и документи на англичанин / ОД на МВР В. Търново

Президентът на двукратния футболен първенец на Област В. Търново- ЦеСеКа /Лесичери/ Димитър Цилиндров намери портфейл с пари и документи на британски гражданин и го предаде в полицията.

Историята с щастлив край започнала на 4 юни. Тогава 33- годишният син на бизнесмена и също футболен деятел Христо Цилиндров пътувал с автомобила си към семейната къща в село Лесичери, когато внезапно на пътното платно забелязал черен портфейл. Мъжът спрял и го взел. След като го отворил видял, че вътре има валута, български левове и лични документи, собственост на британски гражданин. Веднага потърсил кмета на селото Димитър Митрев и го разпитал дали такъв човек живее в Лесичери. Оказало се, че кмета не познава чужденеца. Сред документите в порфейла обаче имало визитна картичка на агенция за недвижими имоти в старата столица. Позвънил и там с надеждата да намери координати. От агенцията му обяснили, че се досещат за човека, но не разполагат с негови данни. Тогава Цилиндров без да се двоуми отишъл в полицейското управление във В. Търново, където предал намереното. Не след дълго полицаите установили връзка с 43-годишният Никълъс Уилсън от Нотингам /Великобритания/. След разговор с него станало ясно, че мъжът пребивава в село Дъскот, а в деня, в който е загубил портфейла е бил в Лесичери за риба.
Вчера Никълъс дойде в ОДМВР - В. Търново, където се срещна с Димитър и получи изгубения си портфейл. „Не съм и помислил да взема парите и да изхвърля портфейла. Знам колко е неприятно да загубиш документи и след това да ги вадиш наново. Предположих, че за чужденец ще е още по сложно и трудно и направих всичко възможно изгубените вещи да стигнат до собственика си", разказа Димитър Цилиндров.  Най- доволен от развитието на случая беше Никълъс. „Много съм щастлив. Иска ми се да разцелувам всички. След като разбрах, че съм загубил портфейла с документите си бях изпаднал почти в депресия. Радвам се, че има такива честни българи. Безкрайно съм благодарен на Димитър", обясни развълнуван британеца. Той добави, че вече има още един добър приятел в България.