Без пиратки и бомбички през нощта, разпореди кметът
Без пиратки и бомбички през нощта, разпореди кметът / DarikNews.bg, архив

Ограничения в продажбата и използването на бомбички, пиратки, фойерверки и други пиротехнически средства на територията на Община В. Търново наложи кметът Даниел Панов.

С нарочна заповед е забранена продажбата на пиротехнически изделия в търговски обекти без съответното разрешение, както и продажбата на фойерверки от категория 1 на лица под 12 години, от категория 2 - на лица под 16 години, и от категория 3 - на лица под 18 години.

Забранена е употребата на пиротехнически изделия в превозни средства, закрити помещения, в близост до леснозапалими материали, както и в районите на здравни, лечебни и учебни заведения, социални домове, молитвени домове, храмове и манастири.

Пълно вето върху използването на пиротехническите изделия е наложено за времето от 22,00 ч. до 08,00 ч. до 30 декември включително.

На нарушителите ще се налагат санкции съгласно ЗМСМА, ЗОБВВПИ и Наредба № 1 за обществения ред на Великотърновски общински съвет по реда на ЗАНН.

При констатиране на употреба на пиротехнически изделия от малолетни ще има глоби фирмите, извършили продажбата. Контролът върху изпълнението на заповедта е възложен върху секретаря на Общината и началника на Районно управление "Полиция" във В. Търново.