20 лв. глоба за абитуриенти, провесени от колите
20 лв. глоба за абитуриенти, провесени от колите / dariknews.bg, архив

32 са тежките катастрофи в региона от началото на годината. Най-жесток е пътният инцидент край Ново село през март, когато при сблъсък между джип и лек автомобил загинаха четирима младежи, съобщи началникът на сектор КАТ във В. Търново Николай Иванов. Няма предизвикани големи пътни инциденти, причинени от неправоспособни водачи. Първенството за най-пиян водач държи жена, която е хваната да шофира с 4, 7о промила алкохол в кръвта.

Недисциплинираните шофьори ще бъдат снимани от две нови мобилни камери, които ще бъдат получени в Областната дирекция на МВР до края на месеца.

В момента работят две мобилни камери в Горна Оряховица и В. Търново и една стационарна край село Шереметя.

Абитуриентите и техните родители трябва да се отнесат изключително отговорно при организирането и провеждането на предстоящите абитуриентски балове, напомни  Николай Иванов. Надуването на клаксоните ще бъде санкционирано.  

До трийсет лева е глобата за неправомерно използване на звуков сигнал. Висящите от прозорците младежи ще бъдат глобявани с 20 лева. Тези, които пътуват без обезопасителен колан, ще отнасят по 50 лева глоба.