170 000 лева дава ДАМС за спортни съоражения в Областта
170 000 лева дава ДАМС за спортни съоражения в Областта / netinfo
Весела Лечева. Председателят на ДАМС бе в Старата столица за откриването на изцяло реконструирания с общински средства басейн в училище “Емилян Станев”.
“През тази година Агенцията ще финансира с 2 милиона лева ремонтни работи в спортни обекти в цялата страна. Одобрили сме и три проекта в област В. Търново”, каза Весела Лечева. Освен манежа на конна база Арбанаси, в който ДАМС инвестира 50000 лева, пари ще има и за зали в Горна Оряховица и Павликени.
Със 70 бона ще бъде реконструирана залата по акробатика в комплекс “Никола Петров” в железничарския град. Предвижда се да бъдат ремонтирани и съблекалните, и сауната, и да се закупи ново оборудване.
Други 50 хил. лева Агенцията ще даде за изграждане на отоплителна система в спортната зала в Павликени.
“В новата Наредба за финансиране на спортни обекти има възможност всяка една от общините да кандидатства с проект според необходимостта си от съоражение. Въпросът е да се изгради или модернизира обект, който ще се използва пълноценно и няма да стои празен”, заяви Весела Лечева в отговор на въпроса дали Държавната агенция би могла да финансира изграждането или възстановяването на футболни терени във В. Търново, от които града има нужда. Тя обеща подкрепата си в случаи, че и бъде представен проект.