Жълт код за Варна заради силен вятър
Жълт код за Варна заради силен вятър / Impact Press Group, архив

"Жълт" код е обявен във Варненска област заради очакван бурен вятър. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология североизточният вятър ще се усилва и привечер ще достига 15-18 м/сек, а на места и повече.

"Жълта" степен на опасност заради силен вятър е обявена в още четири области – Хасковска, Ямболска, Бургаска и Добричка. Заради очакван обилен снеговалеж е обявен „оранжев" код в цяла Западна България. "Червен" код за опасност от наводнения е въведен в областите Кърджали и Смолян.

В Източна България днес ще е облачно. Ще има превалявания от сняг, преди обяд в югоизточните райони и по крайбрежието временно ще превали и слаб дъжд, съобщават от регионалния център на НИМХ във Варна. С усилване на вятъра от североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са в широк интервал - от около минус 5 градуса в Лудогорието до плюс 5-6 в крайните югоизточни райони, за района на Варна 3-4. Вълнение на морето 2-3, след обяд увеличение до 3-4 бала. Температура на морската вода 1-3 градуса.

През следващата нощ метеорологичната обстановка ще се влошава.