Заподозрян за убийство остава под домашен арест
Заподозрян за убийство остава под домашен арест / netinfo
Варненският апелативен съд отказа на управителя на "Трансинс рециклираща компания" Николай Николов, обвинен за отвличане и подбудителство към убийство на двама души, да облекчи режима му на задържане от "домашен арест" в по-лек. Въззивната инстанция потвърди решението на магистратите от Окръжния съд от миналата седмица.

Николов е второто лице след Ганислав Начев, задържано във връзка с жестокото убийство на Венцислав Евтимов и Добринка Пекова, открити през пролетта на 2007 година в коритото на р. Камчия, близо до с. Круша. След разкриването на телата първи беше задържан Ганислав, който е член на УС на същата фирма. Начев е в ареста от май месец миналата година, а 12 месеца по-късно като обвиняеми по това дознание бяха привлечени и задържани Илчо Адамов и Мартин Стоименов, разследвани като преки извършители на убийствата. От четиримата само Николай Николов е под "домашен арест", след като през март тази година Варненският апелативен съд измени мярката му в "домашен арест", заради неотложна операция.

Въззивната апелативна инстанция прие доказателство, свързано с медицинско направление за физиотерапия, издадено от болница "Св.Иван Рилски" София, където Николов беше опериран и приемна карта за лечение в Специализирана болница за физиотерапия във Велинград. Апелативният съд обаче потвърди извода на първоинстанционния съд, че без съмнение бизнесменът се нуждае от процедури, които да подобрят здравословното му състояние, но няма доказателства по делото, които да сочат, че възстановяването му под лекарски грижи не може да се извърши във Варна.