Започна почистването на малките улици
Започна почистването на малките улици / DarikNews, архив

Започна почистването от снега на малките улици във Варна, съобщиха от фирма „Хидрострой”, която се грижи за снегопочистването в част от града.  Пет малки багера почистваха междублокови пространства и непроходими улици в район „Приморски”, две работиха на територията на район „Одесос”, а по молба на администрацията на „Младост” две малки машини подпомагат почистването и в този район, който е извън договорената с община Варна територия за зимна поддръжка на „Хидрострой”. Два багера работиха цял ден и във „Виница” и в резултат 80 процента от квартала е проходим.

Малогабаритната техника работи по улици и междублокови пространства по заявка и под контрола на районните администрации. Почистват се основно подходи към детски и здравни заведения, обществени сгради и натоварени пътни участъци. Малките багери ще продължат работата си до 18 часа днес и ще я подновят от 4 часа утре сутринта.

След спиране на снеговалежа до асфалт са почистени основните булеварди на територията, поддържана от дружеството. От 16,30 ч. излязоха лугиращите камиони за обход на главните улици преди трафика след края на работния ден. С луга и пясък ще бъдат обработени улиците и около 20 часа тази вечер преди падането на температурите през нощта. Почистване и лугиране ще има и в 4 часа сутринта преди да излязат първите автобуси от градския транспорт.