Закопчаха варненец тартор на наркогрупа
Закопчаха варненец тартор на наркогрупа / снимка: Пресцентър на МВР

Наркогрупа, занимавала се с трафик на хероин от Турция към Западна Европа, е разбита при спецакция на полицията. Арестуван е и тарторът – 51-годишен варненец, криминално проявен за престъпления, свързани с хазарт и акцизни стоки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е предприета след проверка на лек автомобил, влизащ в България. В тайник в акумулатора на колата са открити 4 пакета с около 2 килограма хероин. Шофьорът на 42г. от Кричим е задържан.

Впоследствие са арестувани двама участници в групата. Единият е на 30 г. от Кричим, а другият е с 12 години по-възрастен и е от Кърджали. У тях са открити около 550 гр. хероин, който по първоначални данни е внесен от Турция. Задържан е и организаторът, който е от Варна.

При обиски и претърсвания на различни адреси, собственост и ползвани от задържаните, са иззети множество мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ карти, както и различни суми пари в български левове, турски лири и евро.

На четиримата са повдигнати обвинения, като мярката им за задържане е удължена на 72 часа. Случаят е под наблюдението на Хасковската окръжна прокуратура.

Работата по разследването продължава.