Взимат луксозния Линкълн на митрополит Кирил
Взимат луксозния Линкълн на митрополит Кирил / Petel.bg

Последният модел "Линкълн", с който митрополит Кирил се появи на празнична литургия, се оказа ремонтиран тестов автомобил от салона на известната марка. Това съобщава "Блиц", като се позовава на бизнесмена Юлиян Гендов, който чрез фирмата си го е предоставил за ползване на владиката.

"Тъжно е това, което става. Целият този шум около една обикновена кола, която даже не е нова и най-малко може да се нарече луксозна. Въпросният „Линкълн”, който едва ли не предизвика световен скандал, е на 2 500 километра и беше ударен в лявата страна”, разкрива Гендов.

Той добави, че линкълнът не е дарен на митрополит Кирил, а просто му е предоставен за временно ползване и все още е собственост на управляваната от него и съдружника му Данаил Добрев фирма „Армира 2010” ЕООД.

„Дадох автомобила за ползване на митрополита, тъй като той в момента просто нямаше никаква кола, с която се движи, а и самият автомобил има много малък разход на гориво. Това е цялата история, колко и смешно да звучи. Лошото е, че по изключително непочтен и бих казал глупав начин се интерпретират нещата”, каза още Гендов, който определи цялата история като смешна.

„Занимавам се с внос на автомобили от много години, това е и основният ми бизнес. Марката „Линкълн” не е много позната марка и действително този модел автомобил е първият у нас, но това в никакъв случай не го право луксозен. Явно обаче по-интересно е да има сензация. Защо обаче никой не казва, че тази фирма, която е предоставила линкълна за ползване на митрополит Кирил, вече 20 месеца сама издържа социалната кухня на митрополията?!”, риторично пита придобилият скандална известност благодетел.

По думите на Гендов в случая е потърпевш митрополитът, тъй като „той е очернен по изключително несправедлив начин”. На въпрос дали все пак лъскавото возило ще остане в услуга на владиката, Гендов отговори: „Не, няма да остане за митрополията. Особено след този скандал. Както казах – беше даден за временно ползване. Ще си го вземем за нуждите на дружеството”.