Варненци изкачват трите най-високи върха у нас за 24 ч.
Варненци изкачват трите най-високи върха у нас за 24 ч. / БГНЕС
Петима варненци планират да изкачат трите най-високи български планински върха за 24 часа. Стартът ще поставим от хижа "Вихрен", разказа Емилиян Френчев. Освен него в поставянето на своеобразния рекорд ще участват братята Ивайло и Свилен Иванови, Наталин Наумов и Борис Стоилов.

Петимата ще тръгнат към Вихрен точно в 00.00 часа в понеделник срещу вторник. По план трябва да покорят Пиринския връх за около 5 часа със слизането и след това веднага да тръгнат към Боровец. Мусала ще го изкачим по светло, а след това веднага тръгваме към Стара планина, за да се преборим и с връх Ботев, каза още Френчев.

Момчетата ще пътуват с автомобил, като вземат със себе си само най-необходимия багаж и екипировка. Всички имат медицински застраховки.

Цялата инициатива посвещаваме на болните деца, които имат нужда от помощ, за да живеят, каза още Френчев. Идеята дошла след смъртта на малката Дарина, за чието лечение в Израел бяха събрани нужните средства за съвсем кратко време. Сега на сайта за Дарина - www.save-darina.org - има информация за още много малки деца, които имат нужда от помощ, напомни Френчев.