Варна се развива бурно заяви Лук Зелдерлоо на среща в общината
Варна се развива бурно заяви Лук Зелдерлоо на среща в общината / netinfo
Преди пет години бях във Варна и сега виждам невероятен напредък и развитие със много бързи темпове, бурно и интензивно. Това сподели на среща с зам. кмета на морската столица Мирослав Цонев генералният секретар на Европейската асоциация на доставчиците на социални услуги за хора с увреждания Лук Зелдерлоо.

Асоциацията, която е създадена през 1996 година представлява европейска мрежа от 8 хил. организации в цяла Европа, които доставят социални услуги за хора с увреждания. На срещата бе и нашият репортер Атанас Павлов.

След протоколните реплики за представяне, срещата премина в един откровен разговор между Мирослав Цонев и Лук Зелдерлоо, който засегна проблемите на хората с увреждания и техният достъп до социалните услуги.

Зам. кметът на Варна сподели, че общината ни има оригинално за страната отношение към проблемите на хората с увреждания. Има план, който предвижда да се организира изцяло достъпа до социални услуги за тези хора в рамките на 2 до 4 години, заключи Мирослав Цонев.

Лук Зелдерлоо изрази желание за съдействие от Община Варна за връзка на тяхната асоциация с Асоциацията на Черноморските общини.

Зам. кметът се ангажира общината да съдейства на Европейската асоциация на доставчиците на социални услуги за хора с увреждания.