Узунов ще строи нова болница на мястото на „Св. Анна”
Узунов ще строи нова болница на мястото на „Св. Анна” / dnevnik.bg

В строителството на нова модерна болница във Варна ще инвестира бизнесменът Красимир Узунов, съобщи самият той в интервю за Дарик. Тя ще замени амортизираната сграда на МБАЛ „Св. Анна” и ще се издигне в двора й. Старите и грохнали постройки ще бъдат съборени, а новата болница ще бъде с площ 14 000 кв.м. РЗП. В замяна на инвестицията Красимир Узунов иска част от терена на „Св. Анна”, за да построи съвременни студентски общежития. Собственикът на „Интерсервиз Узунови” е получил принципното съгласие на здравния министър Стефан Константинов на лична среща преди дни във Варна. Остава предложението да бъде гласувано от Общинския съвет, след като мине през комисия.
Проектът за новата болница е дело на немски специалисти и е готов. Ако бъде одобрен, новата болнична сграда ще бъде построена за година и половина. След като бъде завършена, старата болница ще бъде съборена, а на нейно място ще се издигне студентският кампус – модерен, европейски, с отлични битови условия и библиотека, където да учат младите хора.

Инвестицията ще се изплати за 17 години, са изчислили финансистите на 8-я сред най-богатите българи, според класацията на в-к "Пари". Възвращаемостта ще дойде от наемите, които ще плащат студентите.
„Във Варна има 5 ВУЗ-а, студенти винаги ще има, а те заслужават по-добри условия”, категоричен беше Красимир Узунов пред микрофона на Дарик.

Цялото интервю с Красимир Узунов слушайте утре във варненското Дарик кафе, а после четете в dariknews.bg – откровено за богатството, за бъдещите инвестиции, за ролята на семейството в бизнеса, за Варна и политиката…