Свлачището в Морската  - 60 метра дълго, 5 дълбоко
Свлачището в Морската - 60 метра дълго, 5 дълбоко / netinfo

Свлачището, което се активира в Морската градина, обхваща район около 60 метра, а дълбочината му е около 5 метра. Това стана ясно след заседание на комисията, която извърши оглед на място, съобщи за Дарик шефът на областната Гражданска защита инж.Владимир Иванов.

Пропаднала е земна маса южно от Карин дом, над Алея Първа. Няма пострадали хора, не са нанесени и материални щети. Намаляла е обаче площта на Морската градина, посочи инж.Иванов.

Районът е бил обезопасен с ленти от Гражданска защита. По-късно от Общината са монтирали плътна ограда за безопасност на преминаващите.

Причината за активиране на свлачището предстои да бъде установена. Назначената от областния управител комисия по случая се събира за ново заседание утре в 9,15 часа.

„В община Варна със загриженост наблюдаваме свлачищния процес в Морската градина. От самото начало общинските специалисти предприемат всички мерки за обезопасяване и обозначаване на територията", съобщиха от Общината.

„Ще продължим да правим всичко възможно, за да запазим човешкия живот и държавната собственост. Следващата стъпка е да сезираме правителството на Република България за крайно наложителните мащабни мерки за последователна борба със свлачищните процеси, характерни за града и региона", се посочва в съобщението.