Стартира предпразнично миене на варненските улици
Стартира предпразнично миене на варненските улици / live.varna.bg

Предпразничното миене на улици във Варна ще продължи и днес, съобщиха от общината. Обработката се извършва машинно и ръчно, като в първия ден са обхванати бул. „Сливница” - от Техникумите до Нептун, бул. „Вл. Варненчик” – от Автогара до центъра, пешеходната зона в центъра – частите, които не са в ремонт, както и градинката зад Окръжен съд.

Днес миенето на улиците продължава по бул. „Вл. Варненчик” и „Сливница”, както и на Аспарухов мост. Предвидено е ръчно миене на участъка от общината до входа на Морската градина.

В следващите дни ще се почистят булевардите „Осми приморски полк“, „Княз Борис І”, Приморски”, „Левски“, „Ген. Колев“, ул. „Девня“. Ръчно ще се мият площада до Полиграфията, градинката до Районния съд, пл. „Св. Св Кирил и Методий”  и Червения площад. За събота сутрин е планирано машинно миене на алеите в Морската градина.

Машинното миене ще се извършва рано сутрин и вечер, за да не пречи на трафика в града. Ръчното миене ще се извършва от няколко екипа денем, като движението в отделни части на града ще бъде ограничавано с конуси.