РИОКОЗ: Расте броят на болните от заушка и варицела
РИОКОЗ: Расте броят на болните от заушка и варицела / netinfo
53 са заболелите от паротит във Варненско през последната седмица. С това общият брой на болните от заушка в областта през май става 168, съобщиха от Регионалната иснпекция по опазване и контрол на общественото здраве.

Увеличил се е и броят на заболелите от варицела през изминалата седмица. Техният брой е 181. 31 души в областта са били ухапани от кърлеж от началото на седмицата. Така броят на ухапаните от опасните насекоми от началото на месеца става 129, сочи статистиката на РИОКОЗ.

През изминалата седмица хигиенните иснпектори са издали заповед за затваряне на един търговски обект – част от сградата на ЦДГ ‘Славейче” в аксаковското село Любен Каравелово, поради пропукване на стени в източното крило на сградата.

Съставени са и 5 акта за различни нарушения. За пропуски в хигиената е санкциониран магазин за хранителни стоки в с.Невша. За работа без задължителното удостоверение за регистрация по Закона за храните са глобени училищен бюфет в кв.Аспарухово и ресторант в с.Млада гвардия, съобщават от хигиенната инспекция.