Престъпна схема: Кандидат-наематели ограбват хазяи
Престъпна схема: Кандидат-наематели ограбват хазяи / снимка: Dariknews.bg, архив

Неизвестни лица задигнаха лаптоп от дома на варненка. Възрастната жена давала квартира под наем, а крадците влезли в дома й представяйки се като потенциални наематели. Кражбата е станала вчера, съобщиха от местната полиция.

Във връзка с този случай, от полицията съветват всички граждани, които предоставят стаи или апартаменти под наем, да бъдат с повишено внимание. Важно е да не допускат прекалена близост с непознатите, да не си позволяват да показват къде съхраняват своите ценности и да ги прибират винаги, когато очакват посещение от потенциални наематели. Желателно е, при организиране на оглед, наемодателите да не са сами, да осигурят присъствието на още един човек - близък, роднина или съсед, който да им съдейства при необходимост.

Вчера във Варна е регистриран грабеж на мобилен телефон. Малко преди 21 часа в района на Колхозния пазар, 20-годишен нанесъл побой над варненец и му взел телефона. Извършителят бил задържан непосредствено след грабежа. Той се оказал родом от Нови пазар, неосъждан.

Потърпевшият е настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота.

За 24 часа е задържана извършителка на кражба от магазин в центъра на града. 48-годишната Е.Н. от Варна си тръгнала с козметични продукти и хранителни стоки, без да плати. След проведени оперативно- издирвателни дейности е била установена и задържана.