Пиян немец бесня в хотел, отнесе 300 лева глоба
Пиян немец бесня в хотел, отнесе 300 лева глоба / Sofia photo agency, архив

Варненският районен съд наложи глоба от 300 лева на немски турист заради дребно хулиганство. Инцидентът възникнал около 3 часа вчера в хотел „Атлас“ на „Златни пясъци”. 23-годишният Т. Лемер от Германия се прибрал в хотела във видимо нетрезво състояние. От данните при регистрирането му служителите разбрали къде е настанен и му предложили да го заведат до стаята му. Той започнал да се държи агресивно, да крещи на висок глас и да заплашва със саморазправа персонала. След като се успокоил, туристът сам тръгнал към стаята си, но няколко минути по-късно на рецепцията се получили оплаквания от други гости на хотела, че пиян младеж разбива вратите и влиза в техните стаи.

Охранителите довели Лемар до рецепцията и извикали полиция. Тогава младежът отново продължил да се държи агресивно,  да плаши със самоубийство и убийство, като с бамбукова пръчка от декорацията на фоайето опитал да удари дежурния мениджър и служител на реда. Нарушителят бил отведен с белезници до РУ на МВР за съставяне на акт за извършената на публично място проява на дребно хулиганство.

В съдебна зала днес нарушителят заяви, че под влияние на употребения алкохол няма спомен за държанието си, но изрази съжаление за постъпката си.  Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок.