Пенсионер помете жена на пешеходна пътека и избяга
Пенсионер помете жена на пешеходна пътека и избяга / Dariknews.bg, архив

82-годишен варненец е блъснал с колата си жена на 69 години, след което избягал от мястото на катастрофата, съобщават от полицията. Тя пресичала на пешеходна пътека на кръстовището на ул. «Царевец» и бул. «Осми Приморски полк» вчера сутринта, когато била пометена от автомобила на пенсионера.

Варненката е получила разкъсване на ахилесовото сухожилие, прегледана е и настанена за оперативно лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По-късно водачът на колата е установен и открит в дома му. По случая е образувано досъдебно производство.

Същия ден вечерта в катастрофа са пострадали 19-годишен младеж и непълнолетно момиче. Инцидентът е станал на на кръстовището на бул. «Януш Хунияди» и бул. «Сливница». 27-годишен водач на «Опел» с. Полковник Минково, при извършване на маневра за завой наляво в посока центъра на града, отнел предимство и бил блъснат от лека кола «Алфа Ромео», движеща се в права посока. Пострадали са водачът на втория автомобил, който получил контузия на лице и коляно, и пътничка в същия автомобил, която е с контузия на гръдния кош. И двамата пострадали са прегледани и освободени, без опасност за живота.