Осъдиха наркоман и  шофьор без книжка
Осъдиха наркоман и шофьор без книжка / netinfo

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд във Варна наложи ефективно наказание от 6 месеца лишаване от свобода на 22-годишния Борис Маринов за кражба при опасен рецидив. Той е признал вината си в извършването на кражба на 14 октомври миналата година на портфейл с 380 лв. Парите подсъдимият отнел от друг мъж в циганската махала под Автогарата, в момент, когато потърпевшият изпаднал в наркотично опиянение след употреба на хероин. Борис Маринов е осъждан и също страда от зависимост към хероин.

Маринов ще заплати на потърпевшия сумата от 380 лв. за претърпените имуществени вреди, като в негова тежест са също направените разноски по делото. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

В друго заседание Варненският районен съд наложи глоба от 500 лева и освободи от наказателна отговорност 18-годишния Ангел Ненчев. На 8 януари тази година във Варна той е хванат да шофира автомобил без свидетелство за управление. 18-годишният младеж извършил нарушението в едногодишен срок от наложено наказание отново за шофиране без книжка. Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок.