Офисите на СКАТ били с бронирани стъкла
Офисите на СКАТ били с бронирани стъкла / netinfo
Офисите на СКАТ били с бронирани стъкла
25706
Офисите на СКАТ били с бронирани стъкла
  • Офисите на СКАТ били с бронирани стъкла

Офисите на телевизия СКАТ във Варна и Бургас, които бяха атакувани в две последователни нощи, са с бронирани стъкла, разкри в интервю за Дарик собственикът на медията Валери Симеонов. Това е причината за малките щети, нанесени по фасадите и на двете студиа. Бутилките с коктейл „Молотов” са се счупили в бронираните стъкла, а взривовете не са причинили сериозни поражения. Пострадали хора при нападенията няма.
Според Валери Симеонов е твърде възможно да има и политически мотив в атаките, но подчерта, че от парламентарните избори през 2009 година телевизията не подкрепя партия „Атака”, а точно обратното. „Телевизия СКАТ няма нищо общо с партия Атака от изборите насам. Това, че телевизията е помагала, не означава, че споделя новото безпринципно поведение на тази партия, която излъга надеждите на 400 000 души”, каза Валери Симеонов.
Собственикът на телевизията не изключва още нападения над други офиси на „СКАТ”. След втората атака във Варна Симеонов вече е убеден, че не става дума за регионална атака срещу медията, а за национална такава.
Подозренията на Симеонов за евентуалния извършител или поръчител на въпросните нападения не падат само върху един субект, а върху много голям кръг от хора, фирми, групировки, както и общински представители.
„Няма никакви съмнения, че фактически се атакува програмната политика на телевизия СКАТ”, каза още Валери Симеонов.

Цялото интервю с Валери Симеонов е в звуковия файл.

Варненският офис на телевизия „Скат” беше атакуван тази нощ с коктейл „Молотов”. Сигнал за нцидента е подаден в 2:45 часа от охраната на сградата.
Коктейлът е бил поставен пред входната врата на офиса. При избухването му няма пострадали и сериозни щети. Опушени са дограмите на сградата.
Предната нощ неизвестни нападнаха централния офис на "Скат" в Бургас. По сградата в комплекс „Зорница” беше хвърлен коктейл „Молотов”, който опожари цялата фасада на техническия отдел, унищожавайки сенници и климатици.