/ Дарик Варна
Плавателните съдове са кръстени на богини от гръцката митология – „Хигия”, „Панацея” и „Таласа”
Медицинският университет във Варна ще популяризира ветроходния спорт сред своите възпитаници със собствени лодки.  По този начин варненският ВУЗ се нареди до водещи университети в света като Оксфорд,  Харвард и Кембридж, където се практикува атрактивният морски спорт.

Дарик Варна

Департаментът по чуждоезиково обучение, комуникации и спорт в университета получи две моторни и една ветроходна лодка.  Плавателните съдове са кръстени на богини от гръцката митология – „Хигия”, „Панацея” и „Таласа”.

Дарик Варна

Флотилията пое на първото си плаване след тържествен водосвет, извършен на Морска гара от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Дарик Варна

За трета предна година МУ осигурява възможност за обучение и тренировки на студенти и преподаватели, които желаят да практикуват ветроходство.

Дарик Варна

„Това е един жест към студентите, тъй като най-малкият по численост университет в града за трета поредна година печели в комплексното класиране във варненската Универсиада”, заяви ректорът на Медицинския университет проф. д-р Красимир Иванов.  

Дарик Варна

„Гордеем се, че успяхме да направим нещо, което не се е случвало в образователната история на България – трима чужденци да кандидатстват за едно място в българско висше училище. В момента в Медицинския университет учат над 1200 чужденци от 44 държави. Това е безпрецедентно постижение”, изтъкна ректорът.

Луксозната яхта Хигияе кръстена на древногръцката богиня на здравето, чистотата и хигиената
Луксозната яхта „Хигия”е кръстена на древногръцката богиня на здравето, чистотата и хигиената Дарик Варна

Ръководството на Медицинския университет във Варна ще продължи с инвестициите за изграждане на модерен спортен и конгресен център на брега на Варненското езеро и на нов Симулационен център за обучение на студенти в специалностите „Медицина“ и „Дентална медицина“, обяви проф. Иванов.

Моторният катер Панацея носи името на древногръцката богиня на лечението и медицината
Моторният катер „Панацея” носи името на древногръцката богиня на лечението и медицината Дарик Варна