Кулинари мерят сили с нетрадиционни морски ястия
Кулинари мерят сили с нетрадиционни морски ястия / Sofia Photo Agency, архив

Единайсет отбора се включиха в кулинарна изложба „Варна 2012“. Подобно събитие се провежда за втора поредна година. Организатори са Община Варна и Варненска туристическа камара.

Основната тематика на изложбата е морската кухня-българска и чуждестранна. Традиционни и екзотични ястия предястия, основни ястия и десерти украсиха масите в изложбената зала.

Участниците в проявата са от Варна, Добрич, Игнатиево, Търговище, Поморие и Бургас.

Представянето на отборите оценява 5-членно жури от професионалисти и експерти. Критериите са четири, максималният брой точки, за които е 40. От значение са личната хигиена и организацията на работното място, новаторството и прецизността в изпълнението, както и аранжирането и вкусовите качества.

Наградите са в категории-предястие, основно ястие и десерт, както и награда на журналистите, на публиката и на Община Варна.