Кметът: Разпоредил съм пълна мобилизация следващите дни
Кметът: Разпоредил съм пълна мобилизация следващите дни / Дарик Варна, архив

Удължаването на ваканцията на учениците във Варна зависи само от метеорологичната обстановка. Това обяви пред Дарик кметът Иван Портних. В интервю за предаването „Зала Пленарна" той заяви, че ще бъде отреагирано своевременно.

Обявяването на 5 и 6 януари за неучебни се оказа разумна и правилна стъпка, коментира Портних.

Оранжев код за Варна в петък, снежната покривка ще достигне 25 см

Кметът припомни, че е разпоредил пълна мобилизация и увеличение на дежурните екипи на фирмите, ангажирани с поддържането на пътната мрежа в града. Това са част от превантивните мерки, предприети във връзка с предстоящото влошаване на времето. Пътните настилки ще се обработват превантивно. Създадена е организация за почистване на подлезите и другите инфраструктурни елементи на градската среда.

Увеличават дежурните екипи на фирмите по зимна поддръжка

„Всичко, което е по силите ни, ще бъде направено. Не само аз, но и целият ми екип е мобилизиран", категоричен бе Иван Портних. Той призова варненци да не паркират автомобилите си пред или в непосредствена близост до контейнерите за сметосъбиране, за да се осигури достъп до тях на сметосъбиращите машини, особено през почивните дни, при обилен снеговалеж да се ограничи ползването на лични превозни средства, за да се улесни дейността на снегопочистващата техника, да се почистват прилежащите тротоари и пешеходни зони пред домовете, офисите и магазините.

Детските градини във Варна работят нормално

Според кмета на Варна няма опасност ритуалът за Богоявление утре да бъде отменен заради очакваните лоши метеорологични условия.

Кметът определи като относително адекватна реакцията на снегопочистващите фирми по време на заледяванията в дните около Нова година. Действията им показали, че техническата обезпеченост на фирмите е добра.