Кирил Йорданов представи новите си заместници
Кирил Йорданов представи новите си заместници / Sofia Photo Agency, архив

Богдан Караденчев и арх. Димитър Николов са новите заместници на Кирил Йорданов, които той представи официално на първата си пресконференция след преизбирането му за кмет на Варна.

Богдан Караденчев, досегашен районен кмет на „Аспарухово” и градоначалник на Варна по времето на социализма, ще ръководи строителството на градската инфраструктура. Арх. Николов, който беше избран за общински съветник от листата на ГЕРБ, ще отговаря за всички дейности, свързани с Общия устройствен план. Той ще поеме и управлението на средствата от еврофондовете, независимо че няма опит в тази сфера. „Арх. Николов ще оглави същестуваща дирекция, доказала възможностите си. Той няма да пише европроектите, а ще осъществява оперативната връзка с управляващите органи”, защити го градоначалникът. 

Кирил Йорданов ще има петима заместници. Антон Жожев, доц. Христо Бозов и Коста Базитов, заместник-кметове съответно по юридическите въпроси, здравеопазването и образованието, засега запазват постовете си. Заместник-кмет по финанси и бюджет няма да бъде назначаван.

Администрацията ще бъде съкратена, преструктурирана и личностно обновена, повтори  Кирил Йорданов. Всички промени ще бъдат извършени най-късно до Коледа. От Нова година Варна ще има качествено нова, действаща по различен начин администрация, увери кметът. Той допълни, че в общината ще бъде приложен западен модел на работа – с по-малко хора, които ще бъдат по-мотивирани.