Хамлет излиза за първи път на варненска сцена
Хамлет излиза за първи път на варненска сцена / Фотограф: Калин Николов, Народен театър

Постановката „Хамлет”, носител на наградата „Аскеер 2013” за най-добър спектакъл, ще има своята варненска премиера. Тя ще се състои днес и утре от 21.00 ч. в Летния театър.

Специално за  публиката във Варна Явор Гърдев - носител на „ИКАР 2013” и „АСКЕЕР 2013” за режисура, е подготвил съвсем различен от софийския сценичен вариант.

В спектакъла участват близо 30 актьори, сред които Леонид Йовчев -  носител на „Аскеер 2013” за водеща мъжка роля, Мариус Куркински, Светлана Янчева, Валентин Ганев, Ованес Торосян, братята Деян и Дарин Ангелови, и др.

Освен артистите във Варна са и около 80 човека технически и обслужващ персонал, за да покажат най-награждавания в последните театрални сезони спектакъл.

Сценографията по своята визия и сложност е уникална, каквато сцената на Народния театър „Иван Вазов” не е виждала досега. Нейни автори са Даниела Олег Ляхова, Никола Тороманов и Венелин Шурелов, също носители на „Аскеер 2013”.

Цените на билетите са по 5, 8 и 10 лева. Продават се на касите на Летния театър, Двореца на културата и спорта и Фестивалния и конгресен център.