Смяна на властта в Областна администрация Варна губернатори на Варна Стоян Пасев /вляво/ и Тодор Йотов, въпреки че двамата се ръкуваха с усмивка.
Смяна на властта в Областна администрация Варна губернатори на Варна Стоян Пасев /вляво/ и Тодор Йотов, въпреки че двамата се ръкуваха с усмивка. / varna24.bg

Назначеният от служебното правителство областен управител на Варна Тодор Йотов сдаде поста с отчет, че е сезирал окръжната прокуратура за серия от нарушения, които установил по време на 3-месечното си управление и заради които уволнил двама служители, пише "Труд".

Най-драстичното било продажба на държавен имот в центъра на Варна без търг. Друга нередност Йотов открил при зареждането на служебните коли на областната управа.

„Всички са дизелови, а се оказа, че миналата година са заредени 1800 л пропан-бутан. Част от автомобилите са ползвани от служители без командировъчни, единият път дори навръх Нова година във Велинград“, изреди на изпроводяк Йотов.

С решение на МС от сряда на поста се връща юристът Стоян Пасев, който бе уволнен от служебния кабинет, а след това бе избран за депутат от листата на ГЕРБ. Пасев се отказа от мястото си в парламента, за да оглави отново областната управа във Варна.

„Очаквам отговор от прокуратурата по сигналите, но няма нередности при зареждането на автомобили. Част от служителите ползват личните си коли на газ по работа, за това има документи. Ако колегата беше питал, щеше да го знае“, коментира при приемането на поста Пасев. Той уточни, че до края на деня очаква да бъдат назначени двамата му заместници – Илиян Карагьозов от „Обединени патриоти“ и Петър Манчев от ГЕРБ.

trud.bg