Гладиаторите от Черно море порт Варна получиха бронзовите медали
Гладиаторите от Черно море порт Варна получиха бронзовите медали / Добри Атанасов

Баскетболистите на Черно море порт Варна и ръководството на клуба получиха купата за третото място и бронзовите медали на специална церемония, която се състоя в зала "Христо Борисов" във Варна.

Медалите на състезателите, сред които бе и контузеният в последните секунди на полуфинала за Купата на България Александър Йевджич, връчи мениджърът на НБЛ Иван Ценов. Купата за третото място капитанът Асен Великов получи от президента на БФБ Георги Глушков.

Договорът за следващия сезон между пристанище "Варна" и Черно море се подготвя и ще бъде подписан в следващите дни, обяви министърът на транспорта Данаил Папазов, който бе сред официалните гости на церемонията.

Президентът на клуба Симеон Варчев заяви, че състезателите са показали, че за успехи не са важни толкова парите, а амбицията и духът на играчите. Той подчерта, че треньорът Денислав Коцев е успял да създаде много добра обстановка в съблекалнята и благодарение на това са резултатите.

Президентът на БФБ Георги Глушков поздрави състезателите, треньора и ръководството за успехите през тази година и пожела още по-големи през следващата.

Наставникът Денислав Коцев благодари на ръководството и заяви, че в спорта е необходим и малко късмет. "Доволен съм от представянето. Постигнахме поне една победа срещу всички отбори", каза още Коцев. Той допълни, че контузии и късмет в някои от важните мачове са попречили на отбора за по-добри резултати.

На церемонията по награждаването присъства и областният управител Иван Великов.