Цяла спалня за инструмента на Найджъл Кенеди
Цяла спалня за инструмента на Найджъл Кенеди / netinfo
Отделна спалня е предвидена за скъпоценната цигулка на Найджъл Кенеди. Скъпоценният музикален инструмент на музиканта е Гуарниери дел Джезу, изработена през 1736 г.

Цигуларят-виртуоз пристигна във Варна снощи, като отседна в петзвезден хотел край морската столица. Специалистите от екипа на Кенеди провериха първо показанията на влагомерите и термометрите и останаха много доволни от прецизното климатизиране на помещенията в хотела.

Изискваната влажност не трябва да надвишава 55 процента, а температурата - 21 градуса. Изискванията са толкова стриктни, защото точно при тези климатични условия трябва да се съхранява уникалната цигулка на музиканта.

По време на днешния си престой във Варна именитият британец не пропусна своята задължителна спортна програма, като покара колелото си по алеите пред хотела.

Следобед Найджъл Кенеди репетира с оркестъра на „Класик ФМ”, а в 19,30 е началото на неговото шоу в Двореца на културата и спорта. Очаква се концертът да продължи 2 часа, като цената на билетите варира между 30 и 100 лева.