Биролог ще спасява варненци от жегата
Биролог ще спасява варненци от жегата / Дарик Варна, архив

Поредната си екстравагантна идея ще осъществи днес варненският ексцентрик Росен Марков. В 11.30 ч на входа на Морската градина той ще открие "пункт за спешна помощ", където ще се лее бира. „Аз ще бъда главният „биролог“. Само като видя човека, ще мога да преценя с колко и с каква марка бира да го спася от жегите. В момента на няколко пункта в града общината раздава безплатна минерална вода. Те, хората, на място припадат“, коментира пред Дарик лидерът на Партията на българските мъже.

Заради опасно високите температури за втори ден на територията на цялата страна е обявен оранжев код.  Във Варна максималните температури ще достигнат до 32 градуса.

Синоптиците очакват жегата да продължи. Не е изключено в края на седмицата да се премине и към червен код заради сахарската жега.

Росен Марков е популярен с нестандартните си, често и скандални акции. За да изрази „радостта си" от увеличението на тока с 13 на сто, миналата седмица варненският зевзек развя зелен фалос и отвори бутилка шампанско пред централния хотел „Черно море". В началото на юни ексцентрикът удави надуваема секскукла на Първа буна, за да ознаменува старта на летния сезон.