Алиса в страната на чудесата на 21 ноември
Алиса в страната на чудесата на 21 ноември / ТМПЦ-Варна

На 21 ноември от 18 часа в драматичния театър „Стоян Бъчваров“ ще се завърти най-новата постановка на спектакъл за деца - мюзикълът „Алиса в страната на чудесата” от Александър Йосифов, създаден по вълшебната приказка на Луис Карол.

Написан преди близо 150 години, сюжетът и днес вълнува с идеята за истинското приятелство, от което всички се нуждаем. Както в хубави, така и в трудни моменти. Приятелството е невъзможно, ако в него се намесят егоизъм и лицемерие.

Тези и още много истини за приятелството ще разкрие Алиса, която кани малки и големи да споделят вълшебните й пътешествия в Страната на чудесата.

Приказката ще оживее на сцената под диригентството на Стефан Бояджиев, в режисьорския прочит на Сребрина Соколова. Хореографията е дело на доц. д-р Желка Табакова, сценограф е Ралица Русенова, костюмограф - Елена Иванова. В мюзикъла участват оркестър, солисти и балет на Държавна опера Варна. Солисти са Стилияна Стоянова, Надежда Радкова, Христо Ганевски, Николай Димитров, Александър Панайотов, Ростислав Байрактаров.