Започва Седмицата на пожарната безопасност
Започва Седмицата на пожарната безопасност / DarikNews.bg, архив

С демонстрации, дни на отворените врати, открити уроци, работни срещи и спортни състезания ще премине Седмицата на пожарната безопасност от днес до 16 септември, съобщиха от МВР.

В рамките на инициативата ще се отбележи професионалният празник на ГД „Пожарна безопасност и защитата населението" - 14 септември. В празничния ден освен тържествени събрания са предвидени молебени за здраве и поднасяне на венци пред паметните плочи на пожарникарите, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Тази година организаторите са предвидили множество мероприятия за повишаване на противопожарната култура сред населението. Голяма част от тях са насочени към децата. Всички областни управления на ГДПБЗН предвиждат занятия и открити уроци в детските заведения. Освен децата, инспекторите ще запознаят и техните възпитатели с противопожарните уреди и най-вече как да реагират при възникване на пожар в сградата.

През седмицата ще се състоят семинари с учители за повишаване на подготовката им като инструктори и съдии при състезанията с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец".