Закриват Телематика ?
Закриват Телематика ? / netinfo
В навечерието на судентския празник 8 декември министърът на образованието и науката Даниел Вълчев припомни, че на територията на страната има 51 висши учебни заведения. 49 от тях са акредитирани.

Срещу онези, които действат в противоречие със Закона за висшето образование, са предприети сериозни мерки, увери министърът.

“За съжаление предстои закриването на едно висше училище, което се намира на територията на Стара Загора. Става дума за колеж “Телематика”, припомни Вълчев.

“Има две отрицателни оценки на Националната Агенция за акредитация , а аз съм подготвил документите в Министерския съвет за закриване. Единственото, което ги бави е, че висшето училище е обжалвало второто решение на агенцията и юристите в Министерството на образованието и науката обмислят дали при това положение можем да го внесем или не”, коментира Вълчев.

Той е категоричен, че решението е взето и ще се върви към закриването на колежа.

В университетите се формират хората, на които предстои да разрешават глобалните предизвикателства, подчерта министърът на образованието и науката Даниел Вълчев. Според него конкуренцията между ВУЗ-овете вече излиза от националните рамки и преминава на по-високо, европейско ниво.