/ Dariknews.bg
Национален турнир по бадминтон за хора със специални нужди да се проведе в Стара Загора. Това предложение обсъдили старозагорският треньор Слънчезар Цанков и майката на футболиста Димитър Бербатов.

Маратон променя движението

Цанков е треньор на достойно представилите се на игрите Спешъл Олимпикс 2019, проведени в Абу Даби Ганка Иванова и Иван Иванов от Дневен център "Св. Св. Козма и Дамян".

“Много от трениращите бадминтон не са достатъчно подготвени и не могат да се включат в Спешъл Олимпикс. Един национален турнир ще даде шанс на тези хора да участват в истинско състезание и да покажат спортните умения, които са усвоили.

Все пак спортът е здраве, а за хората със специални нужди е и страхотно развлечение”, обясни Цанков на срещата между завърналите се с три медала параолимпийци и представители на общинска администрация.

“За нас е голяма чест и гордост да посрещнем нашите медалисти, които за пореден път представиха достойно Стара Загора на Спешъл Олимпикс в Абу Даби. Стара Загора за пореден път доказа, че има много талантливи спортисти - не само подрастващи, но и при ветераните и параолимпийците. Благодарим на треньора, който от години подпомага тяхната подготовка и развитие - Слънчезар Цанков”, сподели на срещата с параолимпийците зам.кметът Красимира Чахова.

На световните игри в Абу Даби Ганка се класира индивидуално на четвърто място, а Иван на второ. На смесени двойки заедно грабнаха бронзови медали. 

Зам.-кметът Иванка Сотирова припомни че преди няколко седмици изпратихме Ганка и Иван със заръката отново да се представят достойно. „Въпреки тежката конкуренция, те я изпълниха.

Поздравления! Очакваме да трупат все повече награди и да продължат да се развиват в любимия си спорт”, сподели Сотирова