/ netinfo
За пръв път в Стара Загора в Детска градина №7 „Светулка“  се проведе „Седмица на бащата“.    Инициативата дава възможност на бащите „официално“ да се възползват от възможностите да прекарат весело и ценно време със своите деца.

бащи
netinfo


„Седмицата на бащата“ протече под надслов „Истинският мъж знае как да бъде баща“.

бащи
netinfo


„Истината е, че мъжете не са „програмирани“ да знаят как да бъдат бащи, а непрекъснато се учат – от своите родители, дядовци, от другите важни мъже в живота си и най-вече: от своите деца.

Времето, прекарано заедно с малките хора, помага на бащите да разберат колко важни са те за увереността на детските крачки през живота, и колко важни са децата за собствения път на мъжа и бащата - път, по който той има шанса да открие, че най-голямата му сила е в това да бъде баща“, коментира Деляна Караиванова, директор на детското заведение.

бащи
netinfo


„Седмицата на бащата“ е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.
 

бащи
netinfo


В инициативата се включиха ентусиазирани бащи от трите първи и трите втори групи на ДГ №7 „Светулка“. Те се включиха в игрите: „Строим заедно с татко“; „Шеф готвач е тати“; както и в турнира по футбол  между деца и бащи.

Открита бе и фотоизложба  „Щастливи заедно“.