Самарски ще печели  на 1-ви тур. БСП без кандидати за кметове в знакови села
Самарски ще печели на 1-ви тур. БСП без кандидати за кметове в знакови села / Казанлък Инфо

Смятам да спечеля на първи тур.
Това заяви на пресконференция в Казанлък кандидатът за кмет на БСП Васил Самарски. Настоящият председател на Общинския съвет в града е категоричен, че ако се стигне до балотаж, то няма да използва нито черен PR, нито удари под кръста, а ще заложи на „правилната политика, а не безпринципните договорки".
Той уточни, че още през септември ще стане ясно кои политически сили застават зад неговата кандидатура.
В петък вечерта- 29-ти юли след 20 часа ще бъде открит официално предизборния щаб на Васил Самарски. На събитието е поканен и лидерът на партията Сергей Станишев.
Преди това той и представители на ВПС на БСП ще участват в среща на поколенията и кръгла маса в Казанлък на тема: „ След 120 години- съвременници на бъдещето". Срещата ще се проведе в ДК „Арсенал", с начален час 18 часа. След нея ще бъде открита и паметна плоча на мястото, където е създаден клуб „Дружба" в Казанлък и се е помещавала първата редакция на списвания вестник „Работнически вестник".

На срещата с журналисти в Казанлък лидерът на местната БСП организация Иван Гороломов коментира и плъзналите слухове, че местния партиен офис вече е получил 800 хиляди лева средства за кампанията. Сумата предизвика ехидни усмивки в партийния лидер, а коментарът му бе: „ако имаме такива пари, веднага даряваме половината на пусналия този слух".
БСП Казанлък още води разговори за подкрепа с представители на различни политически сили, в това число от дясното пространство, допълни той. Ясна е и листата с кандидати за общински съветници, като на база специална подписка от 43-ма ромски представители и декларация за подкрепа на БСП кандидата Васил Самарски, на 12-та позиция в листата ще е ромският представител Любен Тонев.
Други представители на коалиционни партньори в БСП листата няма, тъй като не е постигнато съгласие за техните места.

Спечелването на местния вот е основната и най- главна задача за казанлъшките социалисти, допълни още Иван Гороломов.
Като сериозен проблем ръководството на БСП Казанлък отчита липсата на техни кандидатури в няколко знакови и големи села в общината- Крън, Бузовград, Горно Черковище, Хаджи Димитрово. Според Иван Гороломов, предложението на местните БСП организации в тези села е да не се издигат кандидати за кметове.
Без изключение в тези села в момента кметовете са представители на партия ГЕРБ или подкрепени от нея.