Регистрират домашните кучета в  селата
Регистрират домашните кучета в селата / Община Стара Загора

До края на месец октомври кметовете и кметските наместници в Община Стара Загора трябва да установят броя на домашните кучета по селата, за да подготвят нужните документи за регистрацията им на място. Чиповете за тях все още не са задължителни и ветеринарната им регистрация може да се извърши след административната.Това стана ясно по време на проведената днес в общината работна среща на секретаря Цена Велкова с кметовете и кметските наместници.

Ако собствениците не са регистрирали четириногите, следва да бъдат санкционирани по реда на закона. Калоян Косев, управител на приюта за безстопанствени кучета, предупреди кметовете, че ако се появят кучета с маркировка от други населени места, трябва веднага да го сигнализират.

Планирано е след 1 ноември да бъдат поставени големи кошове за боклук с вместимост 6 куб.м. по селата, след предварителни заявки. Кметовете и кметските наместници трябва да информират жителите за това, както и че не трябва да изхвърлят строителни и растителни отпадъци в кофите за смет.

Запазва се размерът на отпуснатите суми за снегопочистване по селата, както миналата година. Те ще разполагат с по 200 лв. за извършване на услугата през новия зимен сезон.