Продължават да чистят паднали клони и дървета в Стара Загора
Продължават да чистят паднали клони и дървета в Стара Загора / DarikNews.bg

Целият екип на Фирма „Нелсен Чистота" почиства от сутринта улиците на Стара Загора след силния вятър. Общо

"150 души почистват падналите клони и приоритетно - шахтите от нападалите върху тях листа. Работим с цялата техника и налични хора и с удължено работно време по мое разпореждане. До края на работния ден градът ще бъде почистен", каза директорът Стоян Димитров.

Само до 12 ч на обяд сигналите на дежурния телефон 614 821 в Община Стара Загора са били 18, а за целия вчерашен ден и нощта - над 50. Гражданите се обаждали за паднали клони, дървета, неработещ светофар, прекъснато електрозахранване.

„Звено „Благоустрояване и озеленяване" и вчера и днес работи по улиците на града. Изрязват се опасни клони, работи се с вишката, както по сигнали, получени на дежурния телефон в Община Стара Загора, така и на тел.112", информира директорът на звеното Галя Караджова.

Тази сутрин екипът на звеното е отстранявал паднал кипарис върху Дом „Незабравка", паднало дърво върху детската градина в кв."Кольо Ганчев", счупени клони в двора на 11-то ОУ, заедно с екип на фирма EVN са отстранявали паднала липа върху къща на ул."Раковски", паднали дървена на пътя на изхода за Казанлък и много други.