Приключва евакуацията на хората от село Нова махала
Приключва евакуацията на хората от село Нова махала / Областна администрация

На финален етап е евакуацията на жителите на с. Нова махала, общ. Николаево, чиито къщи са наводнени от придошлите води на р. Тунджа, съобщиха от Областна администрация-Стара Загора. Сградите са в залятата, северна част на селото, в тях живеят между 250-300 души.

Областният управител инж. Георги Ранов посети с. Нова махала, направи оглед на региона и се срещна с кмета на община Николаево Косьо Косев, за да координира действията по изпълнение на плана за защита при бедствия.

Ангажирани са екипи на РДПБЗН с лодки и високопроходими автомобили, на място са позиционирани патрули от ОДМВР, в акцията се включват и жители на селото. Нивото на водата започва леко да спада. Евакуираните хора се настаняват при близки и роднини, както и в спортната зала в Николаево, която е отоплена и разполага със санитарни възли.

Продължава дарителската акция на БЧК Стара Загора. В събирателния пункт на адрес: ул. "Хаджи Димитър Асенов" N74 в Стара Загора от днес до 18 Декември се набират опаковани и консервирани продукти, бутилирана минерална вода, дезинфектанти, почистващи разтвори и хигиенни материали.