Пенсионерски клуб отвори врати в Кънчево
Пенсионерски клуб отвори врати в Кънчево / община Казанлък

Пенсионерският клуб ще се казва"Гранит", защото в близост до с. Кънчево е имало кариера за добиване на гранит, а и в самото име има символика - хората да са задружни и здрави като камъка. Това каза при официалното откриване на клуба неговият председател Катя Костова. Инициативният комитет по избор на името бе избрал и кръстник на клуба - кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която присъства на събитието и поздрави с новата придобивка не само хората от третата възраст, но и всички жители на населеното място.

В своето приветствие към хората кметът Галина Стоянова подчерта, че пенсионерски клубове има в почти всички населени места в общината, те водят активен живот, имат самодейни формации и се състезават помежду си в развиването на различни дейности. Община Казанлък подкрепя всеки клуб и съдейства за превръщането му в приятно място за хората от третата възраст. Като кръстница на новия клуб тя ще осигури печка за помещението през зимните дни, а от своя страна членовете на клуба я дариха със собственоръчно изработени плетива и сувенири.

Пенсионерите от Кънчево, освен че пеят, разказват и се веселят, издават и вестник „Наше село", който запечатва историята на населеното място.