Още няма  дело срещу началника на полигона
Още няма дело срещу началника на полигона / netinfo

В съда в Стара Загора все още не е постъпила исковата молба на кмета д-р Евгений Желев. Кметът обяви пред медиите миналия понеделник, че ще заведе гражданско дело за клевета срещу началника на военния полигон “Змеево” полковник Дечко Колев.

Проверка на Дарик радио установи тази сутрин, че все още искът, който ще стане повод за завеждане на дело за клевета, все още не е постъпил нито в Районния, нито в Окръжния съд в Стара Загора.

Ако обезщетението е на стойност над 10 хиляди лева, исковата молба би трябвало да постъпи в Окръжния съд, а ако стойността е по-малка, делото трябва да бъде заведено в Районен съд в Стара Загора, обясниха магистрати.

Председателите на Окръжния и на Районния съд Тонев и Чиликов заявиха пред Дарик, че до тази сутрин не е постъпвала искова молба от името на кмета на Стара Загора д- Евгений Желев.

Припомням ви, че миналия понеделник д-р Желев заяви, че в печатно издание полковник Колев си е позволил да прави квалификации, които кметът не смятал да подмине с мълчание, както досега.

“Тези твърдения за икономическите интереси са споменавани и от други представители на властта, но полковник Колев ги направи писмени. Кметът на Стара Загора е институция и никой не може и не трябва да си позволява волни съчинения без да може да ги доказва", допълни тогава  Желев, като обяви, че заради тези твърдения на началника на полигона ще заведе срещу него дело за клевета.