Опит за сплашване на прокуратурата - една от версиите за палежа
Опит за сплашване на прокуратурата - една от версиите за палежа / netinfo

Умишлен палеж бе извършен пред жилище на семейство районни прокурори в Стара Загора тази нощ. Няма пострадали при инцидента.

Както Дарик радио първо съобщи, палежът е извършен около 1 часа.

Пламнали са трите входни врати на апартаменти на четвъртия етаж на жилищна сграда на улица "Господин Михайловски" №30.

В едното жилище живее дознателят Георги Павлов от Районно управление "Транспортна полиция" Стара Загора, а в друго - семейството районни прокурори Ваня Меранзова и Желязко Робаков заедно с тригодишния им син.

Няма пострадали хора, въпреки че пожарът е представлявал опасност за жителите на етажа и на съседните апартаменти.

Пред Дарик радио Робаков заяви, че няма представа кой може да е извършителя и дали инцидента има връзка с неговата работа, или с тази на съпругата му.

И двамата не са получавали заплахи.

Към настоящия момент няма категорични данни, че палежът е насочен спрямо семейство Робакови, информира говорителят на Окръжна прокуратура - Стара Загора Нейка Тенева.

Работи се по множество версии. Една от основните версии, по които се работи е опит за сплашване от страна на криминалния контингент във връзка с работата на прокуратурата за ефективно противодействие на криминалната престъпност, се казва в изявление до медиите.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Назначени са необходимите експертизи.

Сред делата, по които Робаков е работил и по които има осъдителни присъди от Районния съд в Стара Загора са тези за трафик на хора и склоняване на жени към проституция, казаха негови колеги.

И двамата са опитни професионалисти, Робакова е работила по дела от общ характер и свързани с икономически престъпления.