Обсъждат санитарните проблеми на международна конференция
Обсъждат санитарните проблеми на международна конференция / DarikNews.bg

В Казанлък стартира международна конференция под наслов "Жените за по-добра санитария и чиста вода в Европа и Централна Азия". Конференцията се организира от фондация "Земя завинаги", съвместно с международната организация "Партньорство на жените за вода".

По време на конференцията участниците ще се запознаят със санитарните проблеми на малките населени места и тоалетни системи за пречистване на отпадъчните води, изградени от "Земя завинаги".

„Ще бъдат обсъдени и въпроси, свързани с изпълнението на конвенцията на ООН за трансграничните води и международните езера, и по-конкретно протокола на тази конвенция - „Вода и здраве".


„Ако някой прецени,че водата, която използва е замърсена и вреди на здравето му, чрез този протокол той може да предприеме стъпки за решаване на проблема", поясни изпълнителният директор на „Земя завинаги" Диана Искрева.

Конференцията ще продължи до 8 юли с участието на представители от 11 страни.

Предвижда се в последния ден участниците да посетят Мъглиж, Змейово, Калояновец и Християново, за да се запознаят със санитарните проблеми на малките населени места и тоалетни и системи за пречистване на отпадъчните води, изградени от "Земя завинаги".