Нов в Берое си пожела шампионска титла
Нов в Берое си пожела шампионска титла / beroe.bg

Шампионска титла в А група и по-дълго участие в Лига Европа си пожела едно от новите попълнения на Берое Стивън Петков. Юношата на Левски тренира от няколко месеца със старозагорския тим, но привличането му стана възможно едва сега след като от футболния съюз възстановиха спрените му заради скандал с черно тото спортно-състезателни права.

"Берое бе отборът, който първи ме потърси в един много труден момент в моя живот. По един или друг начин всички видяха как постъпиха хората тук - като отношение, обстановка, условия и държание.

Нямам думи, с които бих описал отношението на хората, треньори, ръководство, играчи и публика. За всичко това - едно голямо "благодаря"! И оттук нататъка колкото по-малко думи, толкова по-добре. Дано успеем да продължим колкото е възможно, по-напред по пътя ни в Европа и дано станем шампиони в А група", коментира Петков при официалното си представяне.

Той е един от петте нови играчи, привлечени от Петър Хубчев за сезон 2015/16. Останалите са Спас Делев, Георги Божилов, Иван Коконов, Венелин Филипов.

". От "Берое" бяха най-настоятелни да премина тук и точно поради тази причина избрах този клуб. Надявам се занапред да направим една хубава подготовка и да се предпазим от контузии, което е най-важното. А за всичко останало, времето ще покаже", заяви Георги Божилов.

"За мен имаше няколко оферти, но от "Берое" показаха най-голям интерес и имаха желанието да ме привлекат в най-скоро време. С клуба се разбрах набързо, за да дойда да играя тук.", коментира Иван Коконов.

""Избрах "Берое", защото този тим в последните години се превърна в един от най-добрите отбори в България. Великолепни условия за игра и затова резултатите не закъсняха", похвали новия си тим Венелин Филипов.

"Прецених, че за мен и моето развитие най-добре е да премина в "Берое", защото този отбор бе най-добрият в сравнение с тези, от които имах предложения", призна бившият нападател на ЦСКА и испанския Лас Палмас Спас Делев.