Наградиха параолимпийците ни
Наградиха параолимпийците ни / DarikNews.bg

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров награди родните параолимпийци, носители на медали от Световното първенство за хора с увреждания в Нова Зеландия и Световната купа в Обединените Арабски Емирства.

Наградиха параолимпийците ни
netinfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На състезанията участваха и старозагорските спортисти от СК "Атлет" за хора с увреждания Дечо Овчаров, Стела Енева, Мустафа Юсеинов, Иванка Колева и Даниела Тодорова.

Наградиха параолимпийците ни
netinfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всички те са носители на медали от Световното първенство по лека атлетика, което се проведе наскоро в Дубай, припомни Илия Лалов, който е председател на българската параолимпийска асоциация. „Изминалата спортно-състезателна година беше много напрегната, но и много успешна. От 16 медала 9 са за нашите спортисти. Те се завърнаха с четири златни медала, един сребърен и четири бронзови медала. Надявам се, че досегашните грижи и отношение към параолимпийците ни ще бъдат продължени и от новото ръководство на общината".

Наградиха параолимпийците ни
netinfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Здраве и много успехи занапред пожела на старозагорските медалисти и кметът Живко Тодоров. „Сигурен съм, че със силната воля, която имате, с подкрепата, която ще получите и от общината, резултатите ви ще бъдат още по-големи".

Наградиха параолимпийците ни
netinfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дечо Овчаров, Стела Енева, Мустафа Юсеинов, Иванка Колева и Даниела Тодорова получиха награди и от дългогодишния член на БОК Филип Данаилов.

Отличените спортисти са покрили нормативите за участие в Параолимпийските игри в Лондон на 29 август догодина.