Национална програма “налива” повече от 36 хиляди лева в училища от областта
Национална програма “налива” повече от 36 хиляди лева в училища от областта / netinfo

Национална програма „С грижа за всеки ученик" предоставя 13 500 лева на ГПЧЕ „Ромен Ролан"  за модул „Осигуряване на обучение на талантливите ученици за участие в ученическите олимпиади". Езиковата гимназия в Стара Загора е сред училищата, получили покана и участвали с проект за държавните пари. Сред останалите училища, които са одобрени се нарежда и  казанлъшката математическа гимназия „Н. Обрешков", на която се отпускат 9 500 лева.

Държавни пари има заделени и за още четири учебни заведения в града на розите -  Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий" и ПГ по ТТМ, СОУ „Екзарх Антим І" и ОУ „Мати Болгария".  

Сред училищата в Стара Загора, които също ще получат финансиране от Министерството на образованието, младежта и науката са СОУ „Железник", СОУ „Васил Левски" и СОУ „Максим Горки".

В Раднево държавни пари по националната програма ще бъдат отпуснати за СОУ „Гео Милев", а Гълъбово - за Професионална гимназия по Енергетика и Електротехника.

Цялата сума по този модул, която образователното министерство ще предостави на училищата от Старозагорско е 36 500 лева.

Ученици от четвърти, пети и шести клас ще се включат в националната програма по модул „Осигуряване на допълнително обучение на учениците за повишаване на нивото на постиженията им по общообразователна подготовка". Децата са от училища от Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Мъглиж, Гурково, Николаево, Павел баня, Гълъбово и селата Ветрен, Паничерево, Едрево, Ръжена, Александрово, Хаджидимитрово, Черна гора.