Млекопроизводители пак ще протестират
Млекопроизводители пак ще протестират / netinfo
“Стига са ни лъгали, започваме със сериозните протести”.Това заяви за Дарик радио председателят на Старозагорската Асоциация на млекопроизводители Танчо Колев.

На Управителен съвет в София е взето решение за национален протест на 17 декември пред Министерството на земеделието, а от 27 декември започват регионалните .”Ако до 15 този месец парите ни не бъдат приведени по сметките ще излезем с животните и ще блокираме пътищата”, каза Колев.

Недоволните млекопроизводители отново ще излязат на улицата, защото са получили средства само за първите три месеца от тази година. Обещанието на министър Валери Цветанов е ,че парите ще дойдат във времето от 17 до 21 декември.”Не вярваме, защото цяла година се борим за субсидии и ги чакаме-както за литър мляко, така и за глава животно, но си останахме само с лъжите.

Посъветвахме министър-председателя Сергей Станишев и неговия кабинет да си подадат оставките. Само със смени на министри видяхме, че няма реални резултати. Ако не ни послушат, нека си помислят добре за предстоящите избори : в България земеделските производители са около 300 хиляди, толкова са работещите в бранша и като добавим семействата, става ясно, че на есен ще загубят около 1 милион гласове ”, допълни Танчо Колев.